Makronky

zpět na RECEPTY

Pokud chcete mít makronky pěkně stejně veliké, použijte šablonu.

Komentáře

  1. Dobrý deň, potrebovala by som vašu radu. piekla som makrónky podľa vášho receptu a všetky mi popraskali, neviete čím to je? do apríla sme bývali v Anglicku a tam som ich piekla samozrejme z anglických vajec a mandlovej múky. a vždy sa mi podarili, ale od apríla čo sme sa vrátili na Slovenko ešte ani raz sa mi nepodarili už som vyskúšala rôzne značky mandľových múk. bielka mám vždy pár dní staré postup vždy ten istý. už som z toho zúfalá pretože som chcela na vianoce potešiť kamarátou a rodinu ale proste nedarí sa. ďakujem za odpoveď a prajem príjemné vianočné sviatky. Nataša

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Natašo, zdravím, pekla jste i v Anglii podle stejného receptu jako teď? Máte stejnou troubu? Nemyslím si, že by byl problém v mouce nebo vejcích. Dle mé zkušensoti má vliv spíše trouba, teplota a vlhkost vzduchu v místnosti ... jakou používáte techniku? Popraskané makronky mohou být nedosušené nebo přemíchané těsto, ale opravdu těžko hodnotit :)

      Vymazat
  2. vždy pečiem podľa vášho receptu na citronové makronky. dnes som skúšala zase a nechala som ich až 5 hodin sušiť a aj tak niektoré popraskali, ale bolo ich podstatne menej. myslíte že 5 hodín nie je veľa? a čo tá teplota. pečiem na 150 stupnov 12 minút. mám pridať teplotu alebo skôr znížiť a piecť dlhšie? rúru mám samozrejme inú a už ked som si myslela že som prišla na to ako piecť tak potom ked o mesiac pečiem znovu už sa mi nedarí.ďakujem inak vám musím podakovať za ostatné recepty, vždy sa mi podaria vždy sa teším keď pridáte nový recept, hlavne mám rada tie mini dortíky a tiež milujeme citrónové tartaletky. ešte raz ďakujem

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pět hodin sušení už je opravdu hodně, já sušila nejdéle přes dvě hodiny. Ale je pravda, že tato technika potřebuje delší sušení. Pokud máte navíc doma třeba chladněji, doba se prodlouží. Pokud máte makronky po 12 minutách dobře upečené, není potřeba péct déle. Někdo dokonce urychluje sušení fénem nebo lehce nahřátou troubou :)
      Jsem ráda, že se blog i recepty líbí a většina z nich je určitě méně "záludných" než makronky :)

      Vymazat
  3. Som rada, že som objavila tento super blog - sama tiež blogujem, ale skôr varím ako pečiem ...určite vyskúšam niektoré z makróniek podľa Vašich receptov ... tento víkend som robila Matcha makrónky plnené čokoládovo-pepermintovou ganache a vyšli super

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) budu ráda, když nějaký recept vyzkoušíte :)

      Vymazat
  4. Dobrý den, první pokus o makronky podle receptu z obalu silikonové podložky od Tescomy byl částečně fiasko, nicméně mě nakoplo k rozhodnutí, že ty mršky kulaté prostě zvládnu. Následovalo několik úplných propadáků, zoufalství, vzteku a pochybností s každým dalším nepovedeným plechem. A pak jsem objevila Víkendové pečení.... Už když jsem dala první plech do trouby a po třech minutách pozorovala, jak se dělají kolem makronek "límečky", tak jsem věděla, že mám vyhráno a můžu si konečně objednat barvy Wilton (tím jsem se totiž motivovala, dokud se mi nepovedou kolečka, nebudou barvičky). Děkuji za recept, je to celé o surovinách, přesných poměrech a správném postupu (vybrala jsem si italskou metodu). Už jsem zkoušela i tartaletky a panna cotta byla jedním slovem božská, takže díky, že blogujete, píšete a pečete:-)
    Tereza

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Terezo, moc děkuji za milý komentář :) ano, u makronek je to potřeba přesně, nechápu recepty typu 1/2 hrnku cukru a 2 bílky :) a něco podobného tescoma myslím má. Každopádně jsem ráda, že Vás první neúspěchy neodradily a makronky se daří. Jsem ráda, že Vás zaujali i další dezerty. Děkuji. Míša

      Vymazat
  5. Zdravím Vás zo Slovenska pani Míša, dnes som natrafila na Vašu stránku a som nadšená. Máte zlaté ručičky, fakt krásne dielka. Chcela som sa spýtať ohľadne makroniek, či pečiete na teplovzduchu alebo horný a dolný ohrev. A ešte tú šablónu na makrónky ste si kúpila, alebo vyrobila:? Ďakujem veľmi pekne za odpovede a prajem Vám veľa trpezlivosti a fantázie pri tvorení nových dezertíkov.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vlasto, vítám Vás na svém blogu a děkuji za pochvalu :) já peču makronky na horký vzduch, ale záleží na troubě, každá peče jinak a v některých to s horkým vzduchem nejde. Šablonu na makronky jsem si stáhla z internetu :) vytisknete si ji na papír a podkládáte pak pod folii nebo pečící papír.

      Vymazat
  6. Dobrý den,
    chtěla bych se zeptat v čem by mohl být problém. Peču makronky podle Vašeho receptu (ten se mi osvědčil :D ) ale... pro přečtení všeho možného, ať už tady, nebo jinde, nemůžu péct makronky na cca 140°C víc jak 10 minut. Jsou pak totálně vysušen a chytají připečenou barvu. Dát více stupňů nebo péct déle, tak makronky jsou spálené. Mohla byste mi poradit? Děkuji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím, já peču makronky na 135 stupňů horkým vzduchem 15-20 minut podle velikosti. Nicméně každá trouba je jiná a jedna teplota neplatí pro všechny. Makronky se dají péct při teplotě od 120 do 180 stupňů, samozřejmě pokaždé jinou dobu. Jakou používáte techniku, itálii nebo francii? Jakou máte troubu?

      Vymazat
    2. Techniku mám s tím rozvarem (nikdy nevím, která je která) :) . Troubu mám obyčejnou elektrickou bez horkovzduchu.

      Vymazat
    3. S rozvarem je italská :) pokud máte makronky po 10 minunách upečené, tak není třeba péct delší dobu. Případně zkuste péct při nižší teplotě.

      Vymazat
  7. Dobry den, delala jsem ganache podle receptu z kurzu, 300g 33% smetany, 180g mlecne a 180g horke cokolady. Bohuzel konzistence byla uplne tekuta a ztuhla az po noci v lednici. Chci se zeptat, jestli i tak ujde pouzit do makronek a na plneni dortu. Neroztece se po par par minutach pri pokojove teplote? Lze ji jeste jozpustit a primichat dalsi cokoladu?
    Mockrat dekuji
    Bartu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím, zkombinovala jste dva recepty dohromady? Vůbec nevadí, když krém ztuhne až po delší době, na kurzu jsem na to upozorňovala. Nicméně hodně záleží, jaký druh čokolády jste použila, každý výrobce má trochu jiný podíl kakaového másla a výsledný krém se tak může lišit. Krém se v makronkách určitě nerozteče, nicméně do dortu příliš vhodný není, je příliš tuhý a hutný.
      Hotový krém můžete opatrně znovu rozpustit a přidat další čokoládu, jen pozor, aby se Vám nespálil :)

      Vymazat
  8. Dobrý den, mám prosbičku. Pekla jsem už podruhé makronky podle vašeho receptu, třetí pokus už byl úspěšnější ale pořád nemůžu přijít na to proč se mi nožičky dělají jen na jedné straně...Děkuji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nepíšete podle jakého receptu, zda s rozvarem nebo bez. Pokud Vám vybíhají makronky k jedné straně, mohou být příliš zaschlé před pečením.

      Vymazat

Okomentovat