Kontakt

Pokud Vás můj blog i recepty zaujaly, budu moc ráda za Vaše komentáře, připomínky nebo zkušenosti. Je to pro mě dobrá zpětná vazba :) Uvítám i Vaše náměty na další příspěvky, takže pokud máte nějaký zajímavý recept nebo tip na dezert, ráda ho vyzkouším za Vás. 

Kontaktovat mě můžete prostřednictvím komentářů tady na blogu, přes zprávy na facebooku nebo e-mailem na landova.misa@seznam.cz.

Na Vaše zprávy a komentáře se těší Míša alias Mila :)

Víkendové pečení


e-mail: landova.misa@seznam.cz


Všechny fotografie uveřejněné na těchto stránkách podléhají autorskému zákonu.

93 komentářů:

  1. Dobrý den,náhodou jsem narazila na Váš web a jsem moc ráda že jsem ho nechtěně objevila.
    Vaše recepty jsou úžasné.můžu říct ža snad budu zkoušet každý druhý recept :-)
    Já tedy peču jen dorty hlavně marcipánové.
    Již se připravuji na spousty receptů :-) od vás
    ráda bych se zeptala zda máte i nějaké supr vánoční recepty na cukroví.
    Moc děkuji a jakmile začnu péct a podří se dám vědět.
    zdraví Monika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moniko, zdravím Vás, moc děkuji za Vaše slova a jsem ráda, že Vás náhoda na můj blog přivedla :) s potahovanými dorty mám také dost zkušeností, pár let jsem nedělala nic jiného :) mnohem radši ale peču cokoliv jiného a tenhle blog je toho výsledkem :) mějte se fajn a budu se těšit na další komentář. Míša

      Vymazat
  2. Dobrý den Milo...mám prosím dotaz...neměla byste náhodou nějaký recept s popisem i fotem na tzv.NAKED CAKE - NAHATÝ DORT? Potřebovala bych svatební, nejlépe dvou-tří patrový a napadl mě tento, protože to bude na léto...moc díky Zdenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdenko, dobrý večer, bohužel nahý dort jsem nikdy nedělala, tudíž osvědčený recept nemám. Na internetu ale koluje spousta receptů i s fotografiemi :) já pekla svatební většinou potahované nebo zdobené čokoládovými trubičkami a ovocem ... svatební dorty

      Vymazat
    2. Dobrý den Míšo, mám opět dotaz. Chtěla bych péct Váš přikrytý ořechový koláč. Mohla bych ho úpéct dnes nebo zítra, pokud ho chci mít na sobotu? Nestane se mu nic, když bude v chladu?
      Moc díky Zdenka

      Vymazat
    3. Zdenko, zdravím Vás, klidně upečte koláč pár dnů předem, obecně křehkému těstu prospívá, když je rozleželé :) na blogu mám ještě recept na Ořechový koláč a ten jsem servírovala až 3 týdny po upečení a byl luxusní :)

      Vymazat
  3. Dobrý den Míšo,tak jsem zkusila upéct ten Přikrytý ořechový koláč a zatím je stále ve folii v chladnu. Ale když na něj sáhnu, zdá se mi strašně tuhý, tvrdý...to asi bude špatně, že??? Děkuji za odpověď Zdenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdenko, zdravím, uvidíte, až koláč nakrojíte :) těžko říct, jak moc tvrdý se Vám zdá. Koláč by měl časem měknout, určitě ho pak nechte před servírováním při pokojové teplotě :) veřím, že bude dobrý. Míša

      Vymazat
  4. Dobrý den, náhodou jsem narazila na Vaši stránku. Moc se mi líbí. Vypadá, že na ni budu chodit často. Něco dobrého na zub se vždycky hodí. Děkuji.
    Jana Křížová

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jano, vítám Vás ve sladkém ráji a budu moc ráda, když něco vyzkoušíte :) Míša

      Vymazat
  5. Dobrý večer Míšo, mám na Vás dotaz. Je Váš čokoládový krém (vanilkovo čokoládový dort) vhodný pod potahovku?
    Děkuji za odpověď.
    Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jano, zdravím Vás, krémy jsou vhodné jako náplň do dortu pod potahovku, zvenku ale doporučuji pomazat máslovým krémem nebo použít čokoládovou ganache :)

      Vymazat
    2. Míšo,moc děkuji a mám ještě jeden dotaz. Teď se mi často stává,že mi korpus po vyndání z trouby spadne nebo se zdrcne. Při pečení je krásně vyběhlý.
      Jana

      Vymazat
    3. Jano, jedním z důvodů, proč korpus spadne může být příliš rychlé šlehání bílků ... bílky je potřeba šlehat nejdříve na nižší až střední výkon a teprve až když se vytvoří lehká bílá pěna, tak začít přidávat cukr a přidat na rychlosti :) nicméně důvodů může být více, ani nevím, jaký korpus pečete :)

      Vymazat
    4. Dobrý večer Míšo, dnes jsem pekla Váš vanilkovo-čokoládový dort. Korpus mi opět po vytažení z trouby v prostředku klesl. Bílky jsm šlehala tak,jak jste psala. Tak nevím, kde dělám chybu nebo čím to ještě může být. Děkuji za odpověď. Jana

      Vymazat
    5. Milá Jano, to mě mrzí, že se korpus tak úplně nepovedl. Jak hodně se Vám propadne? Protože lehké propadnutí je normální :) korpus je po vytažení obvykle uprostřed lehce vyboulený, po vychladnutí ale spadne do roviny, to je zcela běžné ... pokud se Vám propadá hodně, důvodem může být také trouba, já peču jen na dolní a spodní ohřev, bez horkého vzduchu ... nebo naopak přešlehání bílků, opravdu těžko říct, musela bych vidět Váš postup, abych dokázala odhadnout, kde je chyba :) Míša

      Vymazat
  6. Dobrý den Míšo,
    potřebovala bych prosím poradit. Příští sobotu jsme pozváni ke známým na grilovaní (12 dospělých). Poraďte mi prosím, co bych mohla upéct dobrého? Cheesecaky už znají...spíš něco jiného a ne třeba až tak moc sladkého...je toho tolik, že nevím co vybrat...Moc a moc děkuji Zdenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdenko, hezký den, tak to je těžká otázka :) sama nevím, co vybrat, ale zkusím dát pár tipů :) hodně záleží, zda chcete jen něco malého na zobání, zazářit dortem nebo nějakou klasiku :)
      Zmiňujete 12 lidí, což je ideální počet pro cupcakes. Receptů je tu několik, ať už čokoladové nebo s ovocem. Pak mě napadá mrkvový dort, zatím každý, kdo ochutnal, moc chválil. Vynikajíci je také čokoládový dort s tvarohovým krémem ve stylu Míša řezů, v tomto provedení mám i cupcakes :)
      Dobrá volba je klasika v podobě Křehkého tvarohového koláče nebo Křehké makové koláčky, teď jsem na zahradní sešlost vezla Kynuté nekynuté šátečky a jen se po nich zaprášilo :) velký ohlas má i Maková roláda s tvarohem a povidly :)
      Já osobně mám ráda sušenky typu cookies, doporučuji Máslové melting moments, Ořechové sušenky nebo netradični Slaninové cookies :))
      Asi bych vzala v úvahu předpověd počasi a možná bych volila něco, co nemusí být v lednici a vydrží na stole pár hodin bez újmy :) menší kousky se také lépe ujídají :)
      Tak nevím, jestli jsem Vám poradila, sama mám vźdycky dilema, když jedu na návštěvu, co upéct s sebou :)) přeju šťastnou ruku při výběru :) Míša

      Vymazat
    2. Dobrý den Míšo, moc díky za rady...
      A pokud mohu, měla bych ještě další dotaz...budu poprvé péct třípatrový dort a chci péct RED VELVET. Formy budou zhruba 25 cm, 15cm a 10 cm. Jak mám zhruba prosím upravit poměry surovin? Moc díky Zdenka

      Vymazat
    3. Dobrý den, Zdenko, hodně záleží, jak vysoká budete chtít jednotlivá patra. Red velvet je lepší péct v menších dávkách ... Na tu největší formu bych zkusila upéct z dvojité dávky a řekla bych, tak dvakrát za sebou. Uvidíte, jak hodně Vám vyběhne. V každém případě doporučuji péct ve formě se dnem, nikoliv jen v ráfku, těsto je tekuté, proteklo by :)

      Vymazat
    4. Dobrý den Míšo, moc děkuji...problém teda je, že to vrchní a nejmenší patro je pouze ráfek...myslíte, že když dno obalím pevným alobalem,že by to mohlo udržet???
      Moc děkuji Zdenka

      Vymazat
    5. Zdenko, ten alobal by měl stačit :)

      Vymazat
  7. Dobrý den Míšo, potřebuji se Vás zase zeptat. Tento týden budu péct ten třípatrový "nahatý dort". Po dlouhém váhání jsem se rozhodla, že to nebude RED VELVET,ale udělám mramorový korpus. Myslíte, že se k němu bude hodit Váš smetanovo-sýrový krém, který používáte na RED VELVET? Nebo popř.mohla byste mi poradit nějaký dobrý krém? Dort jím bude jen promazán, boky ne a bude ozdoben čerstvým ovocem...moc a moc díky Zdenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdenko, zdravím Vás, do klasického korpusu bych volala raději jen krém čistě z mascarpone a smetany :) ten sýrový se hodí více do red velvetu nebo mrkvového dortu. Pokud budete dávat ovoce i dovnitř dortu, tak bych klidně nechala tento krém. Pokud ne, já osobně by volila radši čokoládový, vanilkový nebo kávový .... to pečete pro rodinu nebo pro někoho? asi bych se také řídila přáním a chutí toho, pro koho je dort určen :) Míša

      Vymazat
  8. Dobrý den Miso,moc děkuji. A k máte prosim u některého ze svých dortu recept na ten jsem jen z mascarpone a smetany? MOC DÍKY ZDENKA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě, recept najdete třeba u příspěvku na Bezlepkový dort :)

      Vymazat
  9. Dobrý deň,
    úžasná stránka, plná fantastických a chutných receptov z ktorých som už veľa vyskúšala a nikdy nesklamali :-) Prajem Vám veľa ďalších sladkých nápadov, je vidieť že to čo robíte, robíte naozaj s láskou :-)
    Katka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Katko, moc Vám děkuji za krásný komentář :) jsem ráda, že mají moje recepty takový úspěch. Děkuji za přízeň a doufám, že Vás v budoucnu nezklamu :) Míša

      Vymazat
  10. Míšo musím Vám moc poděkovat za Váš úžasný blog. Vaše recepty jsou úžasné, nádherně nazdobené, takže když jsem vymýšlela, co péct na svatbu me sestry, měla jsem jasno kam jít pro inspiraci :) všechno mělo obrovský úspěch, ale absolutní hit byly mini cheescakes, o ty se hosté málem poprali :D ještě jednou děkuji za to že pro nás tvoříte tak super blog :) Zuzana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Zuzko, tak to mě moc těší, že Vás můj blog inspiroval i ke svatebnímu pečení a děkuji za krásný komentář :) mini cheesecaky jsou skvělé, zrovna nedávno jsem je také pekla na jednu svatbu a troufám si říct, že s podobným úspěchem :) Moc děkuji za Vaši důvěru a přízeň a doufám, že Vás budu inspirovat i nadále :) Míša

      Vymazat
    2. Rozhodně se inspirovat budu, jinam už na recepty nechodím, jste pro mě velkým vzorem :) Z.

      Vymazat
  11. Dobrý den Míšo, jelikož jste mi vždycky velice dobře poradila, obracím se na Vás s prosbou znovu. Byla jsem požádána,zda bych neupekla nějaký dobrý koláč nebo koláče nebo něco podobného - zhruba 12 ks, ale bohužel to nesmí obsahovat mléko a mléčné výrobky. Nemáte v zásobě recept i na něco takového? A pokud možno vyzkoušeného a jednoduchého? Moc moc díky Zdenka

    OdpovědětVymazat
  12. Teď jsem se dívala na ty Vaše švestkové koláče s drobenkou. Myslíte, že ty by třeba šly, pokud bych místo normálního mléka použila sojové mléko? Jen přemýšlím, co dát do drobenky místo másla...díky Zdenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je úplná telepatie - viz moje odpověď níže :)

      Vymazat
    2. Radši si ale ověřte tu Heru, případně použijte jiný zcela rostlinný tuk :)

      Vymazat
  13. Zdenko, zdravím Vás a moc si vážím Vaší důvěry :) s mléčnými výrobky je to těžké, záleží také proč mají být z dezertu vyloučeny. Něco se dá nahradit rostlinnými produkty a pak je tu ještě řada výrobků bez laktózy, nedaly by se použít právě tyhle bezlaktozové?
    Jak tak procházím svoje recepty, moc možností mě nenapadá, protože když už není použité mléko nebo smetana, tak je ve většině receptů máslo :) vychází mi z toho jen dýňová bábovka nebo nějaká jiná litá buchta, kde se používá olej místo másla. Nicméně myslím, že by se klidně dalo udělat kynuté těsto a místo mléka použít nějaké rostlinné, rýžové nebo sojové ... Když dáte ovocnou náplň a drobenku uděláte např. z Hery ..... Nevím, zda jsem Vám nějak pomohla :) ale nechci doporučit nic, co nemám vyzkoušené :)

    OdpovědětVymazat
  14. Dobrý večer Míšo, svatební koláčky teda ještě nemám. Ale chtěla jsem se zeptat, jestli jste už nezkoušela péct něco na Halloween? Příští měsíc budeme péct do školky něco na Halloween, tak musím pomalu něco vymyslet. Hlavně tam nesmí být oříšky :-(. Nemáte nějaký nápad nebo něco vyzkoušeného?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý večer, Zdenko, na blogu mám několik dýňových receptů, já osobně mám nejradši dýňové cupcakes nebo dýňovou roládu, bohužel oboje je s ořechy i když asi by se daly vynechat nebo nahradit :) jinak se musím přiznat, že neznám žádný typicky halloweenský recept, u nás se to moc nedrží :)

      Vymazat
  15. Zdravím, toto je nejlepší blog, jaký jsem kdy našla, jsem nadšena a právě jsem dala do lednice zrcadlovou polevu podle vás, kterou jsem ale obměnila o bílou čokoládu, červené barvivo a trochu rybízového džemu, přidala jsem pár pecek kakaového másla, protože moje bílá má jen 28 procent.No jsem velmi zvědava, jak to dopadne. Zajímalo by mě, proč musí být ta poleva 12 hodin v lednici??Každopádně je tu u Vás hezky a občas přijdu na nějaký dobrý receptík. Moc Vás zdravím. Jitka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, moc děkuji za krásná slova, jsem ráda, že Vás můj blog tak oslovil. Tak to jsem docela zvědavá, jak poleva dopadne :) z bílé čokolády se dělá obvykle trochu jinak, každopádně budu ráda když mi dáte vědět, jak to dopadlo :)
      Poleva se dá použít ihned po zpracování, když zchladne na potřebou teplotu, ale doporučuje se nechat odležet přes noc v lednici :)
      Mějte se fajn. Míša

      Vymazat
    2. Zdravím, Míšo, tak poleva se mi povedla, chtěla jsem jí jen nahoru a po bocích jen tak stékat.Asi takhle, splnila svůj účel a dort byl pěkný, nahoru jsem dávala ještě čokoládové dekorace, ale určitě bych uvítala správný postup na takovéto ovocné polevy, předem vám děkuji.ajsem moc ráda za každou radu a pomoc. Krásný víkend jitka

      Vymazat
    3. Jitko, zdravím, tak to jsem moc ráda, že se poleva povedla :) tyhle barevné lesklé polevy bohužel nemají s ovocem nic společného, připravují se obvykle jen bílé čokolády, glukozy, cukru a zahuštěného mléka, no a samožrejmě z barvy :) pošlete mi email, recept Vám pošlu.
      Já osobně mám radši spíš "polevy" z ovocného pyré a želatiny, ale ty jdou udělat pouze na povrh dortu a nejsou tak hezky leské, zase ale chutnají po ovoci :) pěkný víkend. Míša

      Vymazat
  16. Len dnes som objavila Váš blog a paráda. Už mám vybraté čo všetko určite vyskúšam :-) Máte krásnu prácu ,klobúk dole :-) ďakujem za krásne receptíky
    ZdenkaS

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdenko, tak to jsem moc ráda, že jste můj blog našla :) děkuji za Vaše slova a budu se těšit, až něco vyzkoušíte :))

      Vymazat
  17. Dobrý den Míšo,mám na Vás obrovskou prosbu...potřebuji radu...každý rok 23.12 peču vánočku...jenže letos mi to bohužel vyšlo tak, že budu od rána do večera v práci a nevím, jak to udělat. Co myslíte, že by těsto udělalo, kdybych ho ráno zamísila a pak ho nechala spíše třeba v chladu,abych ji mohla upéct večer, až z práce přijdu??? Nebo poraďte prosím, jak to mám provést? Moc a moc děkuji Zdenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdenko, zdravím, nevím, jestli jsem ten správný odborník na vánočku :) nikdy jsem ji nepekla :) ale moje maminka ji také zadělává ráno, nechává kynout v chladu, nicméně těsto během kynutí několikrát propracovává .... ale je pravda, že třeba těsto na pizzu nechávám také kynout přes noc v lednici a je to v pohodě :) a co ji upéct už 22.12.?

      Vymazat
  18. Dobrý den Míšo, moc děkuji...zkusím ho nechat v chladu...dnes mi vyvstal ještě jeden problém...dělám krém do takového řezu...je to krém, kdy se udělá z mléka, mouky, cukru a solamylu hustá kaše a po vychladnutí se zašlehá maslo...vše jsem udělala a krém je stále řídký...co teď? Myslíte, že se to dá nějak spravit? Jsem z toho na mrtvici...dělám ho každý rok a toto se mi nikdy nestalo...už jsem ho zkusila dát i do lednice a znovu vyšlehat a nepomohlo...můžete mi prosím zkusit poradit? moc moc moc díky Zdenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdenko, dobrý večer, myslím, že krém v téhle podobě už asi moc zachránit nepůjde :( s podobným krémem zkušenost nemám, možná byla kaše málo uvařená, možná jste omylem dala třeba menší množství mouky ... opravdu těžko říct, také mám někdy pocit, že někdy je i problém v máslu ... doufám ale, že se řez nakonec povedl :)

      Vymazat
  19. Dobrý den, Vás web je úžasný, narazila jsem na něj náhodou, když jsem hledala inspiraci pro ozdobení čokoládového dortu. Mám ale velkou prosbu: nemáte nějaký tip na to, čemu se na Moravě říká "převalované" koláče? Je to kynuté těsto zadělávané na principu lístkového - do kynutého základu se balí máslové a skládá jako listové. U nás doma (na Vysočině) se nikdy nepeklo a od tchyně jsem se ho nezvládla naučit, i když jsem se upřímně snažila. Děkuji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím a děkuji :) název převalované koláče mi nic neříká, ale podle toho jak popisujete přípravu, tak mi to připomíná plundrové těsto :) je to také kombinace kynutého a máslového, používá se ale hlavně na croissanty.
      Nicméně na internetu jsem pár receptů našla :) zkuste třeba http://www.mamincinyrecepty.cz/s-tvarohem/prekladane-kolace

      Vymazat
    2. Děkuji za radu, zkusím. I když na webu jsem hledala mnohokrát a výsledek byl tu lepší, tu horší, ale těm "pravým" jsem se nikdy ani nepřiblížila.
      Včera mě ale nadchlo Vaše bleskové listové těsto. Super!

      Vymazat
  20. Dobrý den, prosím o radu :-). na středu příští týden bych měla péct 3 dorty - Red Velvet, Paříž a ovocný - Váš narozeninový 2 :-). Myslíte, že si mohu korpusy upéct v neděli, nechat je v lednici, krémy připravit v pondělí a v úterý vše zkompletovat? Korpusům se předpokládám nic nestane. Moc děkuji

    Eliška

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eliško, zdravím, Vy jste se teda rozjela :) Korpus na paříž i ovocný klidně upečte v neděli, zabalte do folie a dejte do chladu (třeba lednice). V neděli si můžete klidně svařit i pařížskou šlehačku. Krémy do narozeninového i red velvetu jsou hodně podobné, doporučuji šlehat až v den plnění, tj. v úterý. Korpus na red velvet bych pekla raději až v pondělí nebo i úterý :)
      naopak pařížský dort si můžete klidně naplnit krémem v pondělí a úterý polít čoko polevou, bude tak hezky ztuhlý :) toť má doporučení :) nicméně hodně záleží, jak moc času během dne na dorty máte. Vycházím ze své zkušenosti, že jsem přes den v práci a peču obvykle jen večer ...
      Každopádně je fajn, že to takhle hezky plánujete :) lépe se pak pracuje, zvláště když je toho více :)

      Vymazat
  21. :-), rozjela a to jen díky Vašemu úžasnému blogu :-). Moc děkuji za rady. Raději se snažím plánovat, abych se z toho pak nezbláznila :-). Vždy si říkám, jak budu mít dort rychle hotový a pak se s tím patlám, jelikož ho musím mít dokonalý :-).Taktéž chodím do práce a peču po večerech nebo o víkendu a jen pro radost. Toto je mimořádné pečení na pracovní oslavu:-).

    OdpovědětVymazat
  22. Dobrý den Míšo,
    chtěla bych se zeptat a poprosit Vás, nemáte náhodou nějaký opravdu dobrý a vyzkoušený recept na klasický medovník? Moc děkuji Zdenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdenko, zdravím :) je mi líto, ale medovník je asi jediný dort, který kupuji :)) nicméně jedna čtenářka mého blogu, Nikol, mi doporučila tento recept, je prý lepší, než kupovaný :)
      https://www.ekucharka.net/recept-na-medovnik
      Tak zkuste, já se k němu zatím nedostala :)

      Vymazat
    2. Dobrý den Míšo, moc Vám děkuji za odkaz na medovník...napíši Vám, jak se povedl. A mám na Vás další dotaz. Co si myslíte, že by se stalo, kdybych dala Váš Dýňový dort se slaným karamelem po zhotovení na jeden den celý komplet do mrazáku? Potřebovala bych ho totiž dobře převést asi 8 hodinovou cestu. Moc díky za odpověď Zdenka

      Vymazat
    3. Zdenko, zdravím, bohužel s tímto typem dortu nemám zkušenost se zamražením. Pokud ho ale dobře vychladíte a budete mít dobře uložen v krabici, neměl by být problém i s převozem. Skvěle se na to také hodí polystyrenová krabice nebo přímo chladicí dortová :)

      Vymazat
  23. Dobry den Milo,chtela jsem pozadat,jestli nemaze schovany v rukavu nejaky dobry osvedceny tecept na beranka,Velikonoce jsou za dvermi.Tak by se hod:-)Dekuji za odpoved.
    S pozdravem Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evo, zdravím Vás, zatím mám připravený pouze recept na mazanec :) na beránka bohužel ne, ale doporučila bych některý recept třeba na bábovku :) skvělá je třeba banánová, mrkvová nebo maková - najdete v seznamu receptů :)

      Vymazat
  24. Dobrý den Míšo, mám na Vás opět jeden dotaz...mám za úkol, jako už poněkolikáte, úpéct Váš Dýňový dort...ale bohužel u nás teď mají jen máslovou dýni...myslíte, že by to šlo i z ní? A nebo mě ještě napadlo, jaké myslíte, že by to bylo z batátů? Přijde mi totiž, že mají hodně podobnou chuť, jako Hokaido...můžete mi prosím zkusit poradit? Moc díky Zdenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdenko, zdravím Vás, tak to mě těší, že má dýňový dort takový úspěch :) dýni můžete použít i jiný druh, klidně máslovou nebo muškátovou, je pravda, že teď už jsem Hokaidu také nikde neviděla. S batáty do pečení bohužel nemám žádné zkušenosti ... pěkný den. Míša

      Vymazat
  25. Dobry den. strucne... chtelo by to vydat kucharku. a az se budete nudit tak vydat dalsi a pak dalsi... atd. Verim ze byste mela veliky uspech. Vase recepty jsou vic nez famozni,chutne a hlavne perfektne udelany blog. Dekuji Vam moc za inspiraci a recepty. Lucie

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lucie, zdravím Vás a moc děkuji :)) na kuchařku se zatím nechystám, ale třeba jednou ... zatím si vystačím s blogem :) jsem moc ráda, že se recepty líbí a děkuji za přízeň :)

      Vymazat
  26. Miso jeste bych na Vas mela dotaz. Neplanujete udelat nejake skoleni? Rada bych se ho zucastnila. Dekuji L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lucko, nejste první, kdo se ptá, docela by mě lákalo připravit nějaký kurz :) co by Vás třeba zajímalo?

      Vymazat
    2. Treba makronky nebo mini dezerty. Bylo by to super!!! Dekuji za odpovedi. Ehm dneska jsem si strihla dvojitou davku ovesnych susenek s orechy a taky dvojitou davku na mazanec. Sice je po Velikonocich ale snidane se chystaaaa☺ mam hroznou radost, ze jsem na Vas natrefila. Krasny vecer!Lucka

      Vymazat
  27. Dobrý den Míšo,mám prosím zase dotaz...budu péct mramorový dort, který bude potahovaný marcipánem. Můžete mi prosím poradit nejlepší krém, který je právě vhodný i pod marcipán? Moc díky Zdenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdenko, zdravím, pokud dort celý zvenku obmažete něčím máslovým, dovnitř můžete dát v podstatě cokoliv :) jediné, čemu bych se asi vyhnula je krém z tvarohu nebo zakysané smetany, protože obsahují hodně vody.

      Vymazat
    2. A poradíte mi, jaký je Váš největší favorit, co se týká krému? Moc díky Zdenka

      Vymazat
    3. Můj favorit je jednoznačně karamelový krém http://www.vikendovepeceni.cz/2016/01/karamelovy-dort.html nebo podobné krémy ve stylu šlehané ganache - pistáciový, kávový ... ale jsou dost specifické :) určitě bych doporučila takový univerzální, a to http://www.vikendovepeceni.cz/2016/05/vanilkovo-cokoladovy-dort.html :)

      Vymazat
  28. Dobry den, na Vasem blogu jsem denne, uzasne, precizní recepty....Mela bych dotaz...zacina sezona rebarbory, tak zda nemate nejaky zajimavy recept...:) Jinak kurz by byl super:)Pavlina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pavlíno, zdravím Vás, tak to mě moc těší, že Vás blog tak zaujal :) děkuji. S tou rebarborou Vás asi zklamu, já osobně ji moc nemusím, o receptu zatím nepřemýšlím ... :) určitě bude skvělá do koláče, doporučila bych asi kynuté těsto a vím, že se docela dost kombinuje s jahodami ...

      Vymazat
  29. Dobrý den Míšo,chci dělat podle Vašeho receptu Ovocný narozeninový dort, ale mám formu, která má průměr 27cm, stačí tedy, když korpus upeču z jedné a půl dávky? Moc díky Zdenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdenko, zdravím, ano, z 1,5 dávky by mělo stačit, jen berte v úvahu, že už to bude pořádně velký dort a bude se s ním hůře manipulovat :)

      Vymazat
  30. Dobrý den,
    chtěla bych se zeptat, zda je možné korpusy péci dříve a uložit je do mrazáku. Chystám se péci tři dorty najednou a tak jsem si chtěla trochu ulehčit práci.
    Děkuji Monika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moniko, zdravím, ano, korpus lze bez obav zamrazit :) až úplňe vychladne, zabalte do folie a dejte do mrazáku. Až ho budete chtít naplnit, několik hodin předem vyndejte z mrazáku a nechte kompletně rozmrznout :)

      Vymazat
  31. Dobrý den Míšo,
    můžu se zeptat, kde nakupujete formy na dort kulaté i hranaté?
    Děkuji

    Marcela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcelo, zdravím, formy mám už poměrně dlouho a kupovala jsem různě :) kulaté s odnimatelnym dnem mám od Tescomy, stejně jako hranatý nastavitelný rafek (ten není na pečení ale moc ideální), kulaté nastavitelné ráfky mám jeden od Tchibo a jeden od Orionu :) pak mám ještě hranaté a kulaté ráfky různé rozměry a ty jsem myslím kupovala na www.cukrarske-pomůcky.cz :) no a pak ještě občas koupím něco třeba v Lidlu nebo Tescu, když se mi to líbí :)

      Vymazat
  32. Dobrý deň milá MiLa. Vašu stránku s Vašimi - o tom ani nemusím písať že prekrásnymi a perfektnými receptami obdivujem neskutočne dlho. Chcela by som sa len spýtať, či nepremýšľate aj nad vegánskym pečením. Moc by mi to pomohlo, lebo v mojom okolí sú ľudia-vegáni, a keď máme nejakú párty-oslavu, ťažko sa mi niečo pečie. Bola by som Vám a možno nielen ja neskutočne vďačná.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím a děkuji za krásný komentář :) bohužel o veganském pečení zatím neuvažuji, je spousta stránek a blogů, které jsou na to přímo zaměřené :) nicméně myslím, že i některé moje recepty se na veganské dají převést, stačí jen zaměnit některé suroviny :)

      Vymazat
  33. Dobrý den, s úspěchem jsem použila některé vaše recepty, za které moc děkuji. Potřebovala bych poradit, jak na kávové cupcakes, do kterého krému přidat kávu a jakou. Syn si je přeje na oslavu narozenin. Na vašem blogu jsem je nenašla a jiným receptům tak nedůvěřuji jako těm vašim. Máte pro mě nějakou radu?
    Marie

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marie, zdravím Vás a děkuji, jsem ráda, že se recepty líbí :) máte pravdu, kávových dezertů tady moc nemám, přestože mám kávovou příchuť moc ráda. Kávové cupcakes bych asi viděla buď něco ve stylu tiramisu, tj. vanilkový cupcakes, silně pokapat kávou smíchanou s rumem či amaretem a nahoru krém z mascarpone a smetany do kterého bych zašlehala buď trochu mleté kávy nebo přidala trochu silného espresa. Druhá možnost, která mě napadá, je upéct čokoládový cupcake a nahoru kávový krém na bázi smetany a bílé čokolády, recept najdete u Kávových dortíků na blogu :)

      Vymazat
  34. Milá Míšo, moc děkuji za vaše nápady na kávové cupcakes. Nakonec jsem je udělala ve stylu tiramisu. Celkem chutnaly, jen pro mě bych příště zkusila čokoládový spodek, ten vanilkový moc kávou neprosákl. Krém z mascarpone a smetany s espresem byl výborný a ten budu opakovat :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není zač :) jsem ráda, že se alespoň částečně cupcakes povedly :) jaký jste použila recept na ty vanilkové? I když za mě taky radši čokoládový spodek :) krém určitě někdy taky zkusím, já dělala zrovna o víkendu ten ze smetany a bílé čokolády a byl taky super :)

      Vymazat
  35. Dobrý den Míšo, kdypak nám sem dáte slibovaný recept na ořechovo karamelové řezy s hruškami? :-)
    Hezkou neděli
    Marcela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcelo, zdravím, recept je na blogu už od května :) jen jsem ho zamaskovala do podoby dortu - http://www.vikendovepeceni.cz/2017/05/orechovo-karamelovy-dort-s-hruskami.html ;) pěkný večer. Míša

      Vymazat
  36. Dobrý den,
    Míšo jsem moc ráda, že jsem objevila váš blog, vaše recepty jsou přesně to, co mám sama ráda, vymazlené a dobré. Jste jednička ! :-)
    Drahuše Gallatová

    OdpovědětVymazat
  37. Dobrý den,
    hledala jsem nějaký nápad na karamelový dort a padl mi do oka Váš recept, upekla jsem ho a celá rodina byla naprosto nadšená! Určitě zkusím i nějakou jinou Vaši dobrotu. Děkuji!
    Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martino, zdravím a moc děkuji za komentář :) karamelový dort je určitě skvělá volba, věřím, že i ostatní recepty Vás zaujmou. Pěkný víkend. Míša

      Vymazat
  38. Dobrý den, Mišo náhodou jsem objevila Váš blog a je naprosto úžasný. Můj sen je cukrárna a v ní dezerty jak máte Vy, ty mražené dortíky, láká mě něco netradiční a zajímavé na pohled a chut. Nemám žádné zkušenosti a proto se chci zeptat jestli neplánujete kurz na tyto dezerty. A jestli by to mohlo být o víkendu mám to k Vám skoro přes celou republiku. Děkuji a mějte se krásně a pokračujte v úžasných dobrotách. Kateřina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kateřino, zdravím a děkuji za komentář :) tak to máme stejné sny, mě by se cukrárna či kavárnička také líbila, ale jsem realista a vím, že v dnešní době je to těžké :) ano, kurz na mini dortíky je právě ve fázi testování :) časem bych ho ráda zařadila, jen bude asi více formou ukázky než samotného zapojení do práce. Kurzy jsou obvykle v sobotu, dělám to ve volném čase :) doporučuji sledovat FB nebo mi na sebe pošlete kontakt do majlu, dala bych Vám pak vědět :) hezký den. Míša

      Vymazat