Žloutkové věnečky
Určitě mi dáte za pravdu, že jsou věnečky taková stálice mezi zákusky. Trochu jim sice šlapou na paty dnešní moderní dortíky, ale pořád je vídáme ve spoustě cukráren. No a pokud je zrovna v té Vaší oblíbené nemají a dostaly jste na ně chuť, tak si je upečte. I když to na první pohled nevypadá, není to zase tak složité :)
Věnečky jsem připravila bez cukrové polevy, jen jsem je před servírováním lehce pocukrovala. K mému překvapení to všichni uvítali se slovy, že alespoň nejsou tak sladké. Pokud si ale věnečky bez polevy neumíte představit, klidně si ji udělejte.
Základem krému je vanilkový puding vylepšený několika žloutky a kouskem másla. Doporučuji připravit předem, dobře vychladit a před plněním našlehat do krémové konzistence.
Žloutkový krém:
500 ml mléka
4 žloutky
100 g cukru krupice
2 sáčky vanilkového pudingu
1 lžička vanilkového extraktu (ne aroma) nebo vanilkový lusk
100 g másla
Trochu mléka odlijte do hrnku, rozmíchejte v něm pudingový prášek a rozšlehejte žloutky. Zbytek mléka přiveďte na mírném ohni k varu. Přilijte trochu horkého mléka do hrnečku s pudingem a žloutky a promíchejte. Pak vlijte zpět do hrnce a za stálého míchaní nechte chvilku povařit.
Odstavte a vmíchejte cukr, následně i máslo a dobře promícháme. Přelijte do mísy a zakryjte folií. Tu položte přímo na horký puding, nebude se tak na folii srážet voda. Dejte chladit do lednice nejlépe přes noc. Pro urychlení je možné chladit i v mrazáku :)
Žloutkový krém:
500 ml mléka
4 žloutky
100 g cukru krupice
2 sáčky vanilkového pudingu
1 lžička vanilkového extraktu (ne aroma) nebo vanilkový lusk
100 g másla
Trochu mléka odlijte do hrnku, rozmíchejte v něm pudingový prášek a rozšlehejte žloutky. Zbytek mléka přiveďte na mírném ohni k varu. Přilijte trochu horkého mléka do hrnečku s pudingem a žloutky a promíchejte. Pak vlijte zpět do hrnce a za stálého míchaní nechte chvilku povařit.
Odstavte a vmíchejte cukr, následně i máslo a dobře promícháme. Přelijte do mísy a zakryjte folií. Tu položte přímo na horký puding, nebude se tak na folii srážet voda. Dejte chladit do lednice nejlépe přes noc. Pro urychlení je možné chladit i v mrazáku :)
Odpalované těsto (cca 35-40 věnečků nebo cca 70 mini věnečků):
250 ml vody
špetka soli
100 g másla
200 g hladké mouky
6 menších vajec (použila jsem velikost M)
Troubu předehřejte na 200 stupňů, plechy si vyložte pečícím papírem.
Vodu dejte do kastrolu a přiveďte k varu. Přidejte sůl a máslo a znovu přiveďte k varu. Najednou vsypte prosátou mouku, snižte teplotu a míchejte, dokud těsto není hladké a nelepí se na dno a stěny kastrolu. Míchejte asi 2 - 3 minuty, až se na dně začne tvořit bílý povlak.
Těsto přendejte do mísy a zvolna míchejte do mírného zchladnutí. Do vlažné hmoty postupně vmíchejte vejce, jedno po druhém, můžete použít šlehač nebo robot. Každé vajíčko dobře zapracujte, než přidáte další. Protože velikost vajec se docela liší, jejich konečný počet nechám na Vašem posouzení. Těsto nesmí být moc řídké, proto pokud se Vám po 5 vejci zdá konzistence těsta tak akorát, šesté vejce vynechejte.
Těsto přendejte do sáčku s řezanou trubičkou a na plechy vyložené pečícím papírem nastříkejte věnečky požadované velikosti. Já jsem dělala mini věnečky (průměr cca 4 cm), ale klidně si udělejte ty klasické jako z cukrárny (průměr cca 8 cm). Věnečky stříkejte dále od sebe, při pečení se jejich objem zvětší.
Dejte péct do trouby vyhřáté na 200 stupňů na 20 - 30 minut. Zpočátku pečení neotevírejte troubu. Délka pečení závisí na velikosti věnečků. Pokud pečete ty klasicky velké, po 20 minutách snižte teplotu na 160 stupňů a ještě dalších 10 minut a dopékejte. Věnečky by po upečení měly znít dutě a v dlaních "chrastit".
250 ml vody
špetka soli
100 g másla
200 g hladké mouky
6 menších vajec (použila jsem velikost M)
Troubu předehřejte na 200 stupňů, plechy si vyložte pečícím papírem.
Vodu dejte do kastrolu a přiveďte k varu. Přidejte sůl a máslo a znovu přiveďte k varu. Najednou vsypte prosátou mouku, snižte teplotu a míchejte, dokud těsto není hladké a nelepí se na dno a stěny kastrolu. Míchejte asi 2 - 3 minuty, až se na dně začne tvořit bílý povlak.
Těsto přendejte do mísy a zvolna míchejte do mírného zchladnutí. Do vlažné hmoty postupně vmíchejte vejce, jedno po druhém, můžete použít šlehač nebo robot. Každé vajíčko dobře zapracujte, než přidáte další. Protože velikost vajec se docela liší, jejich konečný počet nechám na Vašem posouzení. Těsto nesmí být moc řídké, proto pokud se Vám po 5 vejci zdá konzistence těsta tak akorát, šesté vejce vynechejte.
Těsto přendejte do sáčku s řezanou trubičkou a na plechy vyložené pečícím papírem nastříkejte věnečky požadované velikosti. Já jsem dělala mini věnečky (průměr cca 4 cm), ale klidně si udělejte ty klasické jako z cukrárny (průměr cca 8 cm). Věnečky stříkejte dále od sebe, při pečení se jejich objem zvětší.
Dejte péct do trouby vyhřáté na 200 stupňů na 20 - 30 minut. Zpočátku pečení neotevírejte troubu. Délka pečení závisí na velikosti věnečků. Pokud pečete ty klasicky velké, po 20 minutách snižte teplotu na 160 stupňů a ještě dalších 10 minut a dopékejte. Věnečky by po upečení měly znít dutě a v dlaních "chrastit".
Dokončení věnečků
Krém nastříkejte na spodní část věnečku a přiklopte druhou části. Dejte chladit do lednice. Před servírováním věnečky pocukrujte.
Věnečky i všechny zákusky z odpalované těsto jsou nejlepší pár hodin po naplnění nebo hned druhý den. Při delším skladování hodně zvlhnou a změknou.
Taky je miluju, zrovna jsem je dělala o víkendu. Je to rychlovka a vždycky přijdou k chuti, že:-) Hezký víkend, Milena:-)
OdpovědětVymazatKoukám, že máme stejné chuti, pokud jde o sladké :) odpalované těsto je fajn na všechny způsoby. Pěkný večer. Míša
VymazatTy jsou jako ze žurnálu. Nemyslím si, že je to rychlovka, spíše pečení pro zkušenější kuchařky, ale rozhodně stojí za to je vyzkoušet.
OdpovědětVymazathttp://siraelxy.blogspot.cz/2016/09/podzimni-giveaway.html
Děkuji :) tak trochu času Vám věnečky zaberou, ale složité určitě nejsou :)
VymazatTo byla reakce na komentář výše :-) Rychlovka je třeba puding, ale tyhle věnečky, to je jiná liga. Vím to, jako dítě jsem je nenáviděla. Moje babička byla vyhlášenou pekařkou právě věnečků a trubiček. A já ji musela pomáhat, když jich pekla hory na tisíce objednávek :-)
VymazatMíšo, tak to chápu, že se Vám věnečky tak trochu zprotivily :))
VymazatCelý týden mě honí mlsná a to zrovna na věnečky....Je to klasika,ale výborná....Vypadajì líp než v cukrárně!!!!!Ila
OdpovědětVymazatIlonko, moc děkuji :)
VymazatMilo..moje prvni venecky!! a povedly se!! jen dotaz...dala by se na krem nastrikat i slehacka? nebo jestli to tedy byva slehacka v pbchode:-)) dekuji Lenka
OdpovědětVymazatLenko, tak to mě moc těší, že se věnečky povedly :) šlehačku si tam klidně přidat můžete, ale do věnečků se podle mě nedává :) spíš do větrníků :)
VymazatAhoj Mílo, trefila ses mi do noty. Zítra dělám pro svou tetičku malé větrníčky. Mám dotaz. Puding z kurzu jsem si uvařila dnes. Dala hned folii. Zítra ušlehám šlehačku a ručně vmíchám do pudingu. Nebude to dělat žmolky? A mají mít puding i šlehačka stejnou teplotu?Dělám tu vanilkovou šlehačku a poté i tu karamelovou. Omlouvám se ,ale asi jsem na kurzu nedávala pozor a tak Tě mám jako záchranu.Moc díky Ilča
OdpovědětVymazatAhoj Ilčo, tak to se bude mít tetička dobře :) zítra vychlazený puding vyšlehej šlehačem hezky do krémova, teprve pak do něj ručně vmíchej stěrkou tu ušlehanou šlehačku. Nejlépe obě části dobře vychlazené :) no a karamelovou je také dobré svařit den předem a pak vychlazenou vyšlehat :) ale chválím, že to zkoušíš hned po kurzu, to je totiž nejlepší :) ať se podaří.
VymazatAhoj Milu , právě jsem vše dodělala. Myslím ,že větrníčky dopadli v celku dobře. Jen fondán s kulérem, byl trochu řidší a karamel se šlehačkou trochu ztvrdl. Ale měla jsem v ledničce rezervu. Tak, chybami se člověk učí. Moc díky za pomoc v psaném slovu. Alespoň ,že máme kolem sebe spřízněné duše.Díky Ilča
VymazatTak to jsem moc ráda, že se nakonec všechno povedlo :) a určitě i moc chutnaly :)
VymazatMiso, na venecky se zrovna chystam, tak je zkusim dle Vaseho receptu. Co me zaujalo, je Vas recept na krem...kdy se nesmichava puding a naslehane maslo, ale v pudingu se necha rozpustit maslo, nasledne necha odpocivat v lednici a druhy den se to vysleha ... je to tak spravne? Zdravi Vas Dana
OdpovědětVymazatDano, zdravím Vás, ano, krém se dělá přesně jak píšete :) máslo do pudingu dobře zamíchat, aby se vše spojilo :) je to rychlejši a krém je skvělý :) vyzkoušejte. Míša
VymazatMilo, take je casto a rada delam . Recept mam od sve tety a je stejny, jako ten vas :-)Ja je delam vzdy s polevou, ale zkusim je teda jen pocukrovat:-)
OdpovědětVymazatVěnečky bez polevy jsou také dobré, nejsou tak sladké a je to rychlejší :)
VymazatDobrý den Míšo,
OdpovědětVymazatmoc Vám děkuji za recept. Nikdy jsem se do věnečků ani větrníků nepouštěla, že jsou složité. Ale povedly se krásně. Akorát nemám tak pěkně vyšlehaný krém, přidala jsem tedy 1 ušlehanou šlehačku a bylo to o poznání lepší. Ještě jednou díky moc! Manžel už si je přeje k narozeninám. Eva
Evo, zdravím Vás, jsem moc ráda, že jste našla odvahu a do věnečků se pustila. Ano, vypadají možná složitě, ale nejsou :) šlehačkou jste to dobře vylepšila :)
VymazatDobrý den Míšo, těsto na věnecky super, příště budu už vědět velikost:-). Ale řekněte mi, kde jsem udělala chybu, krém jsem měla řídký a nešel mi vyšlehat do tuha jako vám a šlehačku jsem tam dávat nechtěla. Tam tam podle mě nepatří.
OdpovědětVymazatDěkuji Marcels
Marcelo, zdravím Vás, ano, odpalovené těsto docela nabyde :) já dělám vždycky mini kousky a stejně mi pak v troubě naběhnou :) ohledně krému mě napadá jen, že není dostatečně provařený ... já ho dělám docela často, ale zatím mi nikdy nezřídl. Krém by měl být hustý hned po uvaření, pak nechat chladit v lednici, kde ztuhne ... asi bych musela vidět Váš postup, abych dokázala říct vice ;)
VymazatNebo to bude typem pudinkového prášku. Ty s pšeničným škrobem obvykle řídnou.
VymazatNo to bude asi tím, příště se polepším:-)
OdpovědětVymazatDobrý den Mílo, vaše stránky jsou prostě úžasné, nevím do jaké dobroty se pustit dřív :) tak jsem vyzkoušela věnečky a pistáciový dort, oboje se zdařilo a jen se po tom zaprášilo. Váš popis při postupu je prostě úžasný, moc děkuji,že mám možnost podle vašich receptů péct,děkuji :) Dáša
OdpovědětVymazatMilá Dášo, moc děkuji za Váš krásný komentář :) jsem ráda, že se recepty líbí a s úspěchem pečete, jen tak dál :)) mějte se fajn. Mila
VymazatDobrý den, můžu nechat krém v lednici na tři dny?
OdpovědětVymazatZdravím, pokud bude dobře uzavřený, tak by měl vydržet, pak bych asi jen znovu trochu našlehala :)
VymazatDěkuji, budu totiž péct 50 věnečků najednou a nechám je zmrazit a pak nadvakrát je budu rozdávat. Takže jen rozmrazím a naplním.
VymazatDělám to stejně :)
VymazatDobrý den, chci udělat věnečky ale hledám na vašem webu recept kde bych využila jen bílky poradíte mě, máte tu nějaký takový?
OdpovědětVymazatDíky moc
Lucka
Lucko, zdravím, na blogu je několik receptů jen z bílků :) namátkou třeba Bezé roláda se šlehačkou, Citronový koláč, Makronky nebo třeba Ořechové suchárky :)
VymazatDíky moc ;-)
VymazatDobry den Miso, zase Vas po nejake dobe zdravim. Vase venecky (jako vse) jsou super. Jen mi poradte, jak je mam nejlepe uskladnit, aby vydrzely do druheho dne a moc mi nezvlhly. Jak je v lednici uchovat. Mejte se hezky, jsem u Vas castym hostem a pece se podle Vas perfektne a vse se vzdy podari. Dana
OdpovědětVymazatDano, zdravím na Gibraltar :) a moc děkuji za Vaše návštěvy :) věnečky i ostatní z odpalovaného těsta nechávám jen na tácku v lednici. Nezavírám do krabice ani ničím nepřikrývám, tim by zvlhly :) mějte se fajn, krásné léto. Míša
VymazatMiso, moc Vam dekuji za odpoved. Mam jeste jednu otazku(nemuzu slibit, ze posledni), jakou jste pouzila spicku. Ja mam ruzne, nejvice Wilton. Diky moc za odpoved a trpelivost. Tez Vam preji krasne leto. Dana (PS: Divala jsem se , ze poradate male kurzy, tak pokud bude nejaky v srpnu, tak bych se moc rada zucastnila.)
VymazatDano, nemáte zač děkovat :) klidně se ptejte :) špičku jsem použila takovou menší řezanou s malými zoubky, kupovanou před lety v běžném obchodě. Asi nejvíce se jí podobá tato - http://cukrarske-pomucky.cz/spicka-3-1918/.
VymazatParadoxně od Wiltonu mám jen jednu špičku, 1M, ale je to má oblíbená, používám hodně na zdobení cupcakes :)
Budete trávit srpen v Čechách? Zkusím na srpen nějaký kurz promyslet, pokud tedy pro Vás Kladno není příliš daleko. Pošlu když tak info do majlu :) pěkné léto. Míša
Dobry den Miso, moc diky za odpoved. Uz jsem nasla mezi svymi stejnou, tak dnes nesl manzel do prace venecky delane s ni, jeste jsem mu udelala mandlove kornoutky s karamelovym kremem. Melo uspech oboji, ale venecky kousinek vic. V Cechach budu cely srpen, to by bylo moc fajn. Kladno neni daleko, pochazim z Hradce Kralove, kde vlastne prazdniny travime. Budu se tesit na mail. Moc pozdravu do Cech, Dana
VymazatDano, děkuji :) určitě se ozvu co nejdříve :)
VymazatMílo, jste skvělá, celé odpoledne jsem zabořená ve vašich receptech a vše bych chtěla zkusit.A taky zkusím, na víkend to budou minicheesecakes.Ještě jednou děkuji za váš superblog.Jitka
OdpovědětVymazatJitko, zdravím a moc děkuji za komentář :) jsem moc rada, ze jste můj blog objevila :)
VymazatDobrý den Míšo, děkuji za super recept. Dnes jsem dělala věnečky poprvé a povedly se na jedničku :D Váš blog je úžasný! Vaše recepty jsou skvělé, chutné a srozumitlně napsané. Vyzkoušela jsem už dobrou 1/3 receptů z vašeho blogu a vždy to byla dobrota. Před několika lety jsme s kamarádkou založily skupinku o vaření na facebooku(teď už je tam několik tisíc členů) a dost často tam kolují vaše recepty a odkazy na váš blog. Takže díky za váš čas a skvělé recepty za všechny členy naší skupinky! Petra
OdpovědětVymazatPetro, zdravím a moc děkuji za komentář :) skvele, ze se věnecky povedly :) moc rada slyším, ze se recepty líbí a maji úspěch, moc děkuji za důvěru i přízeň. Míša
VymazatZdravím Míšo. Opět velký úspěch na poli amáterského cukráře. Dnes mini věnečky a raději hned z dvojité dávky, co kdyby pochybělo. Krémy také Vaše. Na první polovinu podle medovníku a na druhou část věnečkový dochucem kokosem. Krémy jsou jednoduché a zvládneme je i my cukráři amatéři. Díky Pavel
OdpovědětVymazatPavle, zdravím a díky za komentář :) jsem moc ráda, že zde stále nacházíte inspiraci a soudě podle Vašich komentářů, jste už spíše cukrář profík, žádný amatér :) pěkný víkend. Míša
VymazatDobrý den, Míšo. V první řadě vám chci moc poděkovat za váš čas tak nádherně psát tyto stránky a za vaše zlaté ruce:). Tady to není jako od cukráře ale jako od mistryně:-). Moc se mi líbí vaše recepty a už jsem jich od vás pár vyzkoušela. Vždy všem moc chutnaly. Teď o víkendu jsem se dala na věnečky. Chtěla bych udělat půl se žloutkovým krémem a půl banánků s pařížskou šlehačkou. Myslíte, že bych na banánky mohla použít toto těsto? Děkuji a přeji vám, ať vám to jde tak hezky od ruky i nadále a hlavně, ať vás to baví :-)
OdpovědětVymazatRenato, hezký večer a velké díky za Váš milý komentář :) Vaše slova jsou pro mě motorem do dalšího tvoření, děkuji za ně :)
VymazatOdpalovane těsto udělejte klidne stejné pro venečky i bananky, také to tak občas dělám :)
Pěkný vikend a hodně štěstí při pečení ;)
Dobrý deň. Chcela by som do krému pridať rum. Ako na to? Kedy? Keď robievam krem,že si vyšľahám maslo a pridávam puding a potom rum, sa mi krem väčšinou zrazí. Dakujem za odpoved
OdpovědětVymazatRum můžete klidně přidat až na konci, když budete šlehat vychlazený krém. Doporučuji přidávat po troškách a dobře zašlehat. Rum přidávám poměrně často do krémů a nikdy se mi nesrazil :)
VymazatDakujem za odpoved. Vyskusam teda pridávať po troskách.
OdpovědětVymazatDobry den,dneska jsem zkousela Vase venecky. Krasne v troube vyfoukly, ale pak spadly. Obzvlast zespodu. Muzetemi poradit, kde jsem udelala chybu? Diky Kaja
OdpovědětVymazatKájo, zdravím, neotevírala jste troubu během pečení? Je lepší je po upečení sundat z horkého plechu a chladit na mřížce, aby na papíru nezvlhly.
VymazatSkvělé, dělala jsem věnečky podruhé v životě. Tento recept je prostě excelentní. Moc jsem nepočítala, že věnečky tak krásně nabudou. Mám z nich obrovskou radost :)
OdpovědětVymazatTak to mám radost i za Vás :)
VymazatJsou vyborne!
OdpovědětVymazatděkuji :)
VymazatDobrý den, obracím se na Vás s prosbou o radu ohledně pečení věnečků. Pečete věnečky na tzv. "horní a spodní ohřev" nebo používáte program s ventilátorem. Bohužel se mi věnečky ještě nikdy nepovedly - vždy se při pečení krásně nafoukly a pak spadly :-(
OdpovědětVymazatTak snad to s Vaším receptem konečně vyjde.
Děkuji a přeji hezký den, Daniela.
Danielo, zdravím Vás, obvykle peču jen na horní a spodní ohřev, ale několikrát jsem pekla i s horkým vzduchem a bez rozdílu :) Zkuste je příště péct trochu delší dobu a v prvních minutách určitě neotevírat troubu :) Ještě mě napadá, zda máte těsto dost odpálené? Nepoužíváte místo másla olej nebo rostlinný tuk?
VymazatVelice děkuji za Vaši ochotu mi poradit a hlavně za tento skvělý recept.
VymazatS Vaším receptem se povedly věnečky dokonce i mně. :-)
Určitě vyzkouším i další recepty z odpalovaného těsta.
Děkuji :)
VymazatDobrý den, předem bych Vám chtěla moc poděkovat za úžasný blog a recepty; každý týden něco zkusím a pokaždé s perfektním výsledkem, nikdy se mi nestalo, že by mi recept nevyšel.
OdpovědětVymazatMoc zkušená kuchařka nejsem, takže je více než pravděpodobné, že v tomto případě bude chyba určitě na mé straně, jen bych Vás chtěla poprosit, jestli nevíte, v čem by ta chyba mohla tkvět? Konkrétně jde o přípravu máslovo-pudinkového krému. Prvně se mi nepovedl kvůli škraloupu a byl plný mini hrudeček (jak jsem si zpětně vygooglila:), podruhé jsem si dala velký pozor, mléko zahřívala opravdu na velmi mírném plameni, připravenou pudingovou směs vlévala po troškách, poctivě metličkou šlehala, užuž jsem jásala, po hrudkách ani vidu. Bohužel poté, co jsem odstavila puding, přidala cukr a hlavně máslo (cca 20 minut vyndané z lednice), celý krém se zdrcl a byl plný hrudek.
Popravdě vím, že krém jednou pokořím, nevíte, prosím, kde dělám chybu?
Předem moc děkuji!
Markéta
Markéto, děkuji, jsem moc ráda, že se blog líbí a s úspěchem zkoušíte jednotlivé recepty :)
VymazatDělala jste klasický pudingový krém nebo výše uvedený žloutkový? Protože tady je postup trochu jiný. Každopádně pokud jste měla hrudky, tak je to obvykle nedostatečně prošlehaným krémem (pudinkem) ještě při vaření. Je potřeba opravdu hodně síly a rychlosti, aby krém byl hladký, a šlehat balonovou metlou, ne vařečkou.
Máslo není nutné mít vyndané z lednice, protože se dává ještě do horkého krému a je potřeba ho tam pořádně vmíchat. Pokud položíte folii přímo na krém a dáte chladit do lednice, škraloup se Vám určitě neudělá :)
Krém není složitý, ale je potřeba postupovat podle receptu, aby se vše povedlo :)
Milá Míšo,
OdpovědětVymazatvěnečky dopadly výborně! Všem moc chutnaly, práce se vyplatila! Do některých jsem přidala i šlehačku na přání a vůbec to neškodilo.
Do těsta s vajíčky opravdu opatrně, mě stačilo jen 5 ks, takže díky za radu!
PS: malá technická...v seznamu surovin na krém je aroma, v popisu tvorby krému jsem aroma neviděla...někdo tak může zapomenout
Hezký den
Denisa
Deniso, tak to jsem ráda, že se vše povedlo :) šlehačku určitě není na škodu, spíš naopak :) Děkuji za upozornění, recept opravím.
VymazatDobrý den, tak jsem se pustila do věnečků.
OdpovědětVymazatPuding super, těsto super, krásně vyběhlo.Jen si nejsem jistá dobou pečení.20 minut na 200 a 10 na 160.
Měla jsem je v troubě pět minut na 200 a jsou krásné,jen černé na úhel 🤦
Ještě že jsem je dělala malé a mám ještě jeden plech 😂
Tak držte palce,ať vyjde druhý trochu lépe 😅
Musíte mít extra výkonou troubu, protože za pět minut by určitě nezčernaly. Nepekla jste náhodou s horkým vzduchem, protože to by byla velká chyba :) jinak každá trouba peče trochu jinak a je potřeba si teplotu přizpůsobit. Věřím, že druhý plech se povedl :)
VymazatHorký vzduch nemám,ale druhý plech se povedl a nezbyl jediný věneček :)
VymazatJsem pekař začátečník,takže troubu musím opravdu vychytat.Děkuji za rady a výborný recept :)