Smetanová zmrzlina

Doufám, že mi prominete, že Vás v těchto vedrech "odbývám" jen nepečenými sladkostmi, ale stát u trouby je opravdu za trest. Přestože pečení miluju a mám připravenou celou řadu receptů na vyzkoušení, horko nade mnou stále vítězí. A podle předpovědi ještě pár dnů asi bude :) Naštěstí je spousta dobrých a rychlých receptů, u kterých se nestihnete ani zapotit. Jako třeba tahle smetanová zmrzlina. 


Potřebovat budete jen dvě suroviny, misku a šlehací metlu. Žádné žloutky, žádný zmrzlinovač. A to jsem si před časem myslela, že jednodušší recept než na panna cottu už není :) A co je tedy základem této úžasné zmrzliny? Velký kelímek zakysané smetany a plechovka slazeného kondenzovaného mléka. Jak prosté a jak dobré :)


Skvěle chutná samotná, ale můžete ji doplnit třeba ovocným pyré nebo oblíbenou polevou. Je pravda, že v dnešním vedru rychle roztékala, ale to snad asi každá zmrzlina. Pokud ji budete servírovat v "přiměřené" teplotě, zůstane hezky pevná. 


Smetanová zmrzlina (cca 800 g):
400 g zakysané smetany (použila jsem 18%)
1 plechovka (cca 400 g) zahuštěného slazeného mléka

Smetanu i mléko dejte do mísy a metlou dobře promíchejte, tak aby nezůstaly kousky smetany. Nalijte do vhodné nádoby a dejte minimálně na 6 hodin do mrazáku. Já nechala v mrazáku několik dní. Zmrzlinu vyndejte chvilku před servírováním, aby lehce povolila a dobře se nandavala. 


inspirace z webu www.ladyandpups.com

Myslím, že k tomuto receptu není ani potřeba verze pro tisk, dvě suroviny si lehce každý zapamatuje. 


Komentáře

  1. Paráda! Co myslíte, dá se nějak ochutit? Stane se něco strašlivého, když do ní zkusím zamíchat vanilková semínka? Nebo když třeba se smetanou rozmixuju jahody? :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím, vanilková semínka úplně v pohodě nebo i vanilkový extrakt. Myslím, že jakékoliv další vylepšení nebude na škodu :) fantazii se meze nekladou. Dejte vědět, jak chutnalo :)

      Vymazat
  2. Dobrý den, musím říct, že ač mám vaše recepty ráda, tak tento recept se moc nepovedl. Zmrzlina se velmi rychle rozpouští i při "normální" teplotě a na můj vkus byla strašně sladká.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mě mrzí, všechno nemůže přirozeně chutnat všem. Naštěstí ani já, ani moje recepty nejsme dokonalí :) Mila

      Vymazat

Okomentovat